Tercümanlık için gittiği Suriyeli mülteci kardeşi çıktı

Almanya'nın Dresden kentinde, bir mülteciye tercümanlık yapması için çağrılan Suriyeli, kardeşiyle karşılaştı.

Dış Haberler

DHA'nın haberine göre Almanya'nın Dresden kentinde, Suriyeli N. Amairi (46), bir mülteciye tercümanlık yapması için polis merkezine çağrıldığında, mültecinin 4 yıldır görmediği 26 yaşındaki kız kardeşi olduğunu gördü. Birbirlerine sarılan kardeşlerin görüntüsü polisleri de duygulandırdı.
Kardeşlerin bu sürpriz karşılaşması şöyle yaşandı: 26 yaşındaki Suriyeli kadın iltica etmek için Şam'dan yola çıkarak Türkiye, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan üzerinden Avusturya'ya geldi. Avusturya'ya gelene kadar, 1989'dan beri Almanya'da yaşayan ağabeyi N. Amairi ile bağlantısı sürdü. Ancak daha sonra ağabeyi kardeşinden haber alamaz oldu.

Bilgisayar mühendisi olan ve polise zaman zaman tercümanlık yapan N. Amairi tanıdığı kişiler vasıtasıyla kardeşini arasa da sonuç alamadı.
25 Eylül günü genç bir kadın Dresden Merkez Tren Garı'nda polislerden yardım istedi. Mülteci olduğu anlaşılan Suriyeli kadın iltica işlemleri yapılmak üzere polis merkezine götürüldü. Sonrasında ise, tercüme için çağrılan ağabeyi N. Amairi ile tesadüfi karşılaşma yaşandı. İki hafta önce yaşanan bu olayı Dresden polisi bir basın açıklamasıyla duyurdu. İltica işlemleri biten Suriyeli kadın şimdi ağabeyinin yanında yaşıyor.