Tepki çeken paylaşımlar sonrası hemşireden ilk açıklama

İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan hemşire E.G.', "Ölmeye ramak kalanlardan tablo" paylaşımıyla ilgili açıklamada bulundu.

İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşire E. G., hastanede tedavi gören hastaların fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşmasına ilişkin gelen tepkilerin ardından açıklama yaptı.

ATV'deki Son Durak programında açıklama yapan hemşire E.G., "Tamamen gençliğimin vermiş olduğu cahillikten kaynaklı çekimlerdi. Sonrasında çok pişman oldum. Tamamen cahillik yani.Sağlık Bakanlığı'nın hassas çizgisi zaten hasta mahremiyeti. Bu benim cahilliğimle kaynaklı. Yoğun bakım ortamlarında böyle şeylere çok dikkat edilir. Türk halkından böyle bir hatadan dolayı özür dilerim. Sağlık Bakanı'ndan özür dilerim. Benim yaptığım hatayı herkes yapacak diye bir şey yok. Zor durumda bıraktığım başhekimim, baş hemşirem ve meslektaşlarımdan özür diliyorum. Benim için çok büyük bir dersti. Daha dikkatli olunmasını önerebilirim. Hasta yakınlarından özür dilerim. Bu olaylar yüzünden bana dönüşler çok sert oldu. Sosyal hesaplarımı dondurmak zorunda kaldım. Ailem ve yakınlarım da kapatmak zorunda kaldı. Böyle bir şey görsemben de belki böyle tepki verebilirdim" dedi.