Temmuz'da da emekçiler açlık sınırının altında yaşadı!

Her ay açıklanan “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırmasının Temmuz 2016 ayı sonucuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) bin 369 lira 76 kuruş oldu. Asgari ücretliler açlık sınırının altında yaşamaya devam ediyor.

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) her ay açıklanan “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırmasının Temmuz 2016 ayı sonucuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) bin 369 lira 76 kuruş oldu.

Ayrıca "yoksulluk sınırı" olarak ifade edilen, dıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar ve yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarı 4 bin 461 lira 76 kuruş olarak açıklandı.

Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise bin 704 lira 70 kuruş olarak gerçekleşti.

Asgari ücretin net bin 177 lira olduğu ülkemizde, asgari ücret ile geçinmeye çalışan işçiler bu açlık ve yoksulluk sınırının çok altında yaşıyorlar.