Tekirdağ'da komünist gençlere faşist saldırı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde emperyalizme karşı bildiri dağıtan Türkiye Komünist Gençliği üyelerine kalabalık bir faşist çete saldırıda bulundu.

Haber Merkezi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde emperyalizme karşı bildiri dağıtan Türkiye Komünist Gençliği (TKG) üyelerine kalabalık bir faşist çete saldırıda bulundu.

Bildiri dağıtımı sırasında TKG üyelerinin yanına yaklaşan siyah bir araç önce bildiriyi istedi. Daha sonra siyah araçtan bildiriyi alanların da içerisinde olduğu bir grup, çalışmayı yürüten üniversite öğrencilerinin karşısında birikmeye başladı.

Sayılarını artırmak için sürekli telefonla konuşan faşistler, TKG üyelerinin yanına gelerek tehditler savurdu. "Çalışmayı bitirmezseniz, saldırırız" diyen faşist çeteye, TKG’liler yürüttükleri çalışmanın NATO’ya ve emperyalizme karşı olduğunu vurgularken, bildiri dağıtımını sürdürdüler. 

Ardından faşist grup, bildiri dağıtan öğrencilere tekme, yumruk ve demirlerle saldırdı. İki öğrenci kafasının farklı yerlerinden yaralanırken, birinin parmağı kırıldı.

SALDIRANLAR DEĞİL, SALDIRIYA UĞRAYANLAR SUÇLU 

Saldırı sonrası hastaneye giden öğrencilere doktordan önce polis müdahale etti.

Doktor görmeden ifadesi alınmaya çalışılan öğrencilerden yalnızca bir tanesi muayene edildi. Uzun süre hastanede ifade almaya çalışan polisler, öğrencilerin faşistlerden şikayetçi olacağını öğrenince öğrencilerin sürdürdüğü bildiri dağıtımında suç unsuru aramaya başladı. Hastanede tedavi edilmeden karakola getirilen öğrencilerin dağıttığı bildirinin yasal olup olmadığı, saatlerce araştırıldı. 

Çalışmanın ülkenin dört bir yanında yapıldığını vurgulayan TKG üyeleri avukatların devreye girmesinden sonra hastaneye götürüldü.

'NATO UŞAKLARI İŞ BAŞINDA'

Emperyalizme karşı mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan TKG üyeleri, “faşistler, içi boş ‘yerli ve milli’ söylemlerine karşın, NATO’nun ve emperyalizmin hizmetindeler. Yurtseverliğin yolu, NATO’dan amasız, fakatsız çıkıştan; ülkedeki NATO ve emperyalizmin uşaklarına karşı mücadele etmekten geçiyor. Emperyalist tekellere, ‘yerli ve milli patronlara’, NATO’ya ve üslerine, savaşa, katliamlara karşı duramayanlar; ancak emperyalistlerin kirli saldırılarının maşası olmayı başarırlar” ifadelerini kullandı.