Tek seçenek imam hatip lisesi: 191 ilçede sadece imam hatip var!

AKP ülkenin birçok noktasında imam hatip dayatmasını sürdürüyor. MEB, Türkiye’deki 191 ilçede sadece imam hatip açılabilmesini sağladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) imam hatip okullarının açılmasına yönelik nüfus şartını değiştirmesinin ardından ülkenin 5’te birinde sadece imam hatip okulları açılabileceği belirlendi.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi raporuna göre, fen lisesi, güzel sanatlar ve spor liselerinin açılmasını zorlaştıran MEB, Türkiye’deki 191 ilçede sadece imam hatip açılabilmesini sağladı. Bakanlık, bu okullara talepleri artırmak için geçen mayısta yayımladığı 2017-2018 ders çizelgelerinde sadece imam hatip liselerine kendi programlarının yanı sıra fen, sosyal bilimler, yabancı dil, sanat, spor liseleri programlarını da uygulama hakkı vermişti. Eğitim-İş, bu ayrıcalığın iptali için yargıya gitti.

Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın haziran ayında yayımladığı “Kurum Açma, Kapatma Ve Ad Verme Yönetmeliği”ni inceleyen raporu bakanlığın imam hatiplere ilişkin projelerini gözler önüne serdi. İmam hatip açılmasını kolaylaştıran yönetmelikle Türkiye’nin 5’te biri eğitim kaliteleri, ders içerikleri ve sınav başarıları ile tartışma yaratan dini okullara mahkûm edildi. Yeni açılacak tüm okullara abdesthane, kadın ve erkek için ayrı ayrı olmak üzere mescit zorunluluğu getiren MEB’in yönetmeliğini inceleyen “Mecburi istikamet: İmam Hatip Liseleri” başlıklı rapor, eğitimde zorunlu dinselleştirmeyi gözler önüne serdi.