TCDD'nin patronlara peşkeş çekeceği tarihi istasyona halk sahip çıktı

İzmir'deki 125 yıllık tarihi Karşıyaka tren istasyonunun TCDD tarafından sermaye gruplarına kiralanmasına karşı tepkiler büyüyor. Karşıyaka'da yaşayan yurttaşlar haberin duyulmasından sonra tarihi istasyona giderek peşkeşe tepki gösterdi. Vatandaşlar istasyonun müze yapılmasını istedi.

soL-İzmir

Tarihi Karşıyaka İstasyonu’nun TCDD tarafından ticari bir işletme olarak ihaleye çıkartılması Karşıyakalıların tepkisine yol açtı. İstasyon önünde eylem yapan yüzlerce yurttaş, istasyonun ranta kurban edilmemesini, patronlara peşkeş çekilmemesini, müze olarak değerlendirilmesini istedi.

   

İHALE İLANI YAYINLANDI

TCDD Genel Müdürlüğü, Karşıyaka’nın en merkezi noktasında yer alan 125 yıllık tarihi tren istasyonu için ihale ilanı yayınladı. Toplam bin 659 metrekarelik tarihi yapının ticari faaliyetlere açılacaı ve aylık 34 bin liralık muhammen bedelle kiralama yapacağını duyurdu. İçinde kafe, restoran, iş yeri, pastane, kış bahçesi gibi ticari faaliyetlerin yer aldığını gösteren ve küçük bir kısmının müze yapılacağını işaret eden bu karar Karşıyakalılar tarafından tepkiyle karşılandı.

HALK TEPKİLİ

Tarihi Karşıyaka istasyonunun önünde toplanan yurttaşlar kararı protesto etti. İstasyon önünde imza masası oluşturuldu. Toplanan imzaların TCDD Genel Müdürlüğüne gönderileceği belirtildi.