TBMM'nin yeni başkanı belli oldu

TBMM’nin 26. Dönem ikinci yarısında görev yapacak başkanı belli oldu.

TBMM’nin 26. Dönem ikinci yarısında görev yapacak başkanı, mevcut başkan İsmail Kahraman oldu.

TBMM’nin 26. Dönem ikinci yarısında görev yapacak başkan bugün seçildi. AKP İstanbul Milletvekili Kahraman, 509 oydan 289'unu alarak tekrar Meclis Başkanı seçildi.

Kahraman seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, teşekkürlerini ifade ederek, "Sınırsız hürriyet anarşi demektir. Meclis'i itibarsızlaştırmak isteyenler demokrasiyi özümseyemeyenlerdir" diye konuştu.
Kahraman'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Değerli milletvekilleri sizleri ve necip milletimizi saygı ile selamlıyorum. 26. yasama döneminin 2. devresi için TBMM Başkanlığı'na tekrar seçerek şahsıma gösterdiğiniz teveccühe teşekkürümü sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını saygı ile selamlıyorum. 26. yasama dönemi siyasi tarihimizde müstesna bir yere sahip olacaktır. FETÖ örgütünün kullanılması ile devletimiz yok edilmekle karşı karşıya geldi. Milletimizin kalbi Meclisimizin savaş uçakları ile bombalandı, helikopterlerle ateş altına alındı. Milletimiz parti farkı gözetmeksizin, milli birlikte ve kardeşlik ruhu ile meydanları doldurdu. Millet ve devlet düşmanlarından adalet önünde hesap sorulmaktadır. Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmeyiz. Bayrağımızdaki kırmızı renk ceddimizin kanıdır. Hepimizin payı vardır.  Dostluğumuzu ve kardeşliğimizi toplumun karşısında da sergilemeliyiz. Dostluk önce insanın kendisi ile barışık olması ile başlar. Sınırsız hürriyet anarşi demektir. Meclis'i itibarsızlaştırmak isteyenler demokrasiyi özümseyemeyenlerdir.