TBMM'den Bağdat Caddesi'ndeki kazalarla ilgili rapor

TBMM'de komisyon, Bağdat Caddesi'nde sürekli yaşanan trafik kazalarıyla ilgili rapor hazırladı. Raporda, bazı önlem önerileri sıralandı.

TBMM'de 3 milletvekilinden oluşan alt komisyon, ölümlü kazalarla gündemden düşmeyen Bağdat Caddesi ile ilgili rapor hazırladı.

Habertürk'ün haberine göre, kazaların en büyük nedeninin hız olduğu vurgulanan raporda, kazaların önüne geçmek için caddede uygulanması gereken 5 tedbir önerildi. Rapordaki önerilerden biri de kent içi hız politikasından ayrı bir uygulama ile Bağdat Caddesi’nde 50 kilometre olan hız sınırının 20 kilometreye düşürülmesi.

Rapora göre, Bağdat Caddesi’nde son iki yılda yaralanmalı ve maddi hasarlı toplam 432 kaza meydana geldi. Kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken 265 kişi yaralandı. Bağdat Caddesi ve benzeri caddelerde, gece geç saatlerde gençler arasında yapılan ralli ve drift yarışlarının engellenmesi için o bölgelerde devriye sayısının artırılması da öneriler arasında yer aldı.

Bağdat Caddesi’nin daha önce 24 saat kamyon ve mikser trafiğine kapalı olduğu, ancak kentsel dönüşüm nedeniyle günde yaklaşık 500 adet kamyon ve beton mikserinin caddede seyrettiği vurgulandı. Raporda kamyon sorununa ilişkin, sürücülerin ve yayaların kamyonları görmediği için bir kılavuz personelin kamyon şoförünün yanında istihdam edilmesi tavsiye edildi.

Aşırı hızın azaltılması için hız yapılan cadde ve bulvarların tespit edilerek ve trafik mühendisliği çerçevesinde hız kesiciler ve kameralı denetim sisteminin kurulması tavsiye edildi.