TBMM'de gerginlik

Havalimanındaki saldırıyla ilgili Meclis'e bilgi veren Efkan Ala'nın konuşması sırasında TBMM'de gerginlik yaşandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Havalimanındaki saldırıyla ilgili Meclis'te bilgi verdi. Konuşmasının ardından Meclis'te AKP, CHP ve HDP'liler arasında içtüzük tartışması yaşanıyor. AKP'li Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, konuşma yapan CHP'li Levent Gök'e "Otur oturduğun yere" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Havalimanındaki saldırıyla ilgili Meclis'te bilgi verdi. Ala, şunları söyledi: "Canlı bomba intihar eylemini gerçekleştiren 3 kişiden 1’isinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna intihar bombacısı 3 kişi dahil değildir. 43 kişiden 19’u yabancıdır"

13 GÖZALTI

"Şu ana kadar 9'u Türk olmak üzere 4'ü yabancı toplam 13 kişi gözaltına alındı, canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 kişiden birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna 3 intihar bombacısı dahil değildir. Şu anda hastanede yatan 94 kişi. Bu ölen 43 kişiden 19'u yabancıdır."

ÖZBEKİSTAN'LI ÇIKTILAR

İstanbul Atatürk Havalimanı saldırganlarının uyurukları tespit edildi. Teröristlerden birinin Özbek vatandaşı olduğu, birinin Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, birinin de Kırgız vatandaşı olduğu belirlendi. Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı olan teröristin Fatih’te kiraladıkları evde pasaportunu bıraktığı ve bu pasaport ile yaklaşık 1 ay önce Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi.