TBMM Başkanı Kahraman: Eğer Abdulhamid indirilmeseydi...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Eğer Sultan Abdülhamid Han indirilmemiş olsaydı, hatta Birinci Cihan Harbi çıkmayacaktı" dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane Külliyesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle yapıldı. Kuran okunarak yapılan açılış töreninden TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşma yaptı.

"Bizi harpler perişan etti. Evvela Trablusgarp, sonra 1912 Balkan, sonra 1914-1918 Birinci Dünya Harbi, yetişmiş bütün elemanlarımızı elimizden aldı" ifadelerini kullanan Kahraman "Perişan ettiler bizi. O harbe girmeyecektik. Bazıları 'Mecburduk' derler. Hayır, hiç de mecbur değildik. Eğer Sultan Abdülhamid Han indirilmemiş olsaydı, hatta Birinci Cihan Harbi çıkmayacaktı, muhteşem bir insandı, en azından harbe girmezdik. 9 milyon 100 bin kilometrekaremiz vardı. 3 harbin sonunda 8 sene içinde 5 milyon 500 bin kilometrekare toprak kaybettik. 1918'de 3 milyon 600 bine indik, Lozan'da da 800'e indik, 2 milyon 800 bin kilometrekare daha verdik. Çok kötü yıkımlar yedik. Bunlardan birisi de eğitim öğretim sahasındaki bozgundur."