TBMM Başkanı Kahraman: Afrin'deki operasyon savaş değil...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, 'Afrin'deki operasyon savaş değil, teröristleri temizleme operasyonudur' dedi.

Bursa’da restorasyonu tamamlanan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ile Birlik Vakfı'nın açılışını Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu birlikte yaptı.

Burada yatığı konuşmada Afrin’deki askeri harekatın bir savaş olmadığını iddia eden Kahraman, “Afrin’de teröristlere karşı bir hareket yapıyoruz. Terörden arındırma faaliyetini yapıyoruz, devam da edeceğiz. Türkiye, güçlü ve dik olarak devam edecek. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. 

TBMM Başkanı Kahraman, "Tarih, bir deniz feneri. İleriyi gösterir. Tarihi bildiğimizde günü değerlendirebilir, geleceği de okuyabiliriz. Tarihimize sahip çıkacağız. Birlik Vakfı’nın ana hedefi, tarihine, milli şuura sahip gençlik yetiştirmektir. Bendenizin genel başkanı olduğu dönem 1967-1969 arasındadır. Türkiye çalkantılı bir havaya girmişti. Biz ne Amerika, ne Rusya diyerek, üçüncü yol milli görüşün sahibi olduk. Kendimiz olacağız dedik. Taklitçi olmayacağız, biz olacağız" diye konuştu.