TBMM Başkanı İsmail Kahraman 'seymen' kıyafeti giydi: Toplumun buna ihtiyacı var

TBMM Başkanı İsmail Kahraman "seymen" kıyafeti giydi. Kahraman, "Biz bu elbiseyi giydik ama önemli olan hak etmek. Hak edeceksin hak. Şeklen giydin; olmaz. Toplumun buna ihtiyacı var. Eğer böyle olursa 15 Temmuzlar bir daha karşımıza çıkmaz" diye konuştu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgınile Ankara'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti. Kahraman, kabulünde "seymen" kıyafeti giydi.

'KAHRAMAN'A SEYMENLİK BERATI VERİLSİN'

T24'ün haberine göre eski Sağlık Bakanı Şıvgın, Meclis Tören Salonu'ndaki kabulde, Ankaralılar olarak 15 Temmuz'da gösterdiği kararlı duruş dolayısıyla Kahraman'a "seymenlik beratı" verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi. 

TBMM Başkanı Kahraman, "Ankara'nın tarihi bir şehir, seymenliğin de önemli bir müessese olduğunu" söyledi. 

'MESELE İLAHİ KELİMETULLAH'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "tarihe sahip çıkılmasının şart olduğunu", Osmanlı İmparatorluğunun "ilahi kelimetullahı" ilan için dünyaya yayıldığını söyledi. 

"Meselenin ilahi kelimetullahı ilan etmek olduğunu" söyleyen Kahraman, "aslolanın kaba milliyetçilik değil kültür milliyetçiliği olduğunu" öne sürdü. 

'TOPLUMUN BUNA İHTİYACI VAR'

Kahraman, "Biz bu elbiseyi giydik ama önemli olan hak etmek. Hak edeceksin hak. Şeklen giydin; olmaz. Toplumun buna ihtiyacı var. Eğer böyle olursa 15 Temmuzlar bir daha karşımıza çıkmaz" ifadelerini kullandı. 

Kahraman'ın konuşması sonrasında seymen ekibi kısa bir gösteri sundu. Gösterinin ardından Kahraman, heyete öğle yemeği ikram etti.