Tayyip Erdoğan yine mi kandırıldı?

Dilaver Kişili ve Çetin Bayram adlı iki AKP'li "dağcının", Erdoğan'a And Dağları’ndan getirdiği taşı hediye ettiği haberleri geçtiğimiz günlerde medyaya yansımıştı. İşin aslına ilişkin ilginç bir iddia gündeme geldi: İki dağcı zirveye ulaşamadı hatta denemedi bile...

Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde medyada İzmirli iki dağcı Dilaver Kişili ve Çetin Bayram'ın, Binali Yıldırım'dan aldıkları plaketi "15 Temmuz şehitleri için And Dağları zirvesine bıraktıkları ve dönüşlerine zirveden aldıkları bir taşı Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri" haberleri yer almıştı.

Bu tırmanış dağcılık sosyal medya ortamlarında şüphelerle karşılandı. Şüpheler iki dağcının zirveye ulaşmadığı hatta denemediği yönünde. Çekilen fotoğrafların ve getirilen taşın, zirve için hazırlık tırmanışlarının yapıldığı  Cerro Bonete sırtı üzerine bir noktadan alındığı iddia ediliyor.

Konuyla ilgili ulaştığımız dağcılar; dağcılıkta zirve konusunda beyanın esas kabul edildiğini belirtiyor. Dağcıların konuya ilişkin yorumu şöyle: "Bugüne değin ülkemizde yapıldığı iddia edilip aksi ortaya çıkartılan bir tırmanış olmamıştı. Yazılı olmayan ahlaki ve sportif bu gelenek umarız bundan sonra da zedelenmez."