Tasfiyeler sürüyor: Gümrük Bakanlığı ve Rekabet Kurumu'nda 184 kişi açığa alındı

Cemaat ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda 176 ve Rekabet Kurumu'nda 8 olmak üzere toplam 184 kişi açığa alındı.

AA

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamu kurumlarına yönelik başlatılan tasfiye operasyonu sürerken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan 176, Rekabet Kurumu'ndan 8 kişi açığa alındı.  

MÜSTEŞAR YARDIMCISI, GENEL MÜDÜR, DAİRE BAŞKANI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, cemaat ile bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin şekilde mücadele edilmesi ve bu örgütün bütün faaliyet alanlarının ortadan kaldırılması gerektiği vurgulanırken, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucunda müsteşar yardımcısı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, daire başkanı, bakanlık müşaviri, yurt dışı gümrük müşaviri, gümrük ve ticaret bölge müdürü, ticaret i̇l müdürü, gümrük müdürü, şube müdürü, şef ve memurlardan olmak üzere toplam 176 kişinin açığa alındığı bildirildi.

REKABET KURUMU'NDA 8 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Rekabet Kurumu'nda da rekabet kurulu üyesi, baş uzman ve danışman olmak üzere 8 kişinin açığa alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplam 184 kişi açığa alınmıştır. Açığa alınan personel ile ilgili müfettiş soruşturması başlatılmıştır. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma devam etmektedir. Kamuoyu gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir."