Taşeron işçiye kadroda iki şart getirildi

Kadrolu işçi olmak isteyen taşeron işçiler, yazılı ve mesleki beceriyle ilgili sözlü sınavlardan geçecek. 10 üzerinden 6 alan, kadroya hak kazanacak. İşçiler kadro için "güvenlik" soruşturmasından da geçmek zorunda.

Taşeronların kadroya geçiş sürecinde yapılacak sınav konusunda açıklama yapan Bakan Jülide Sarıeroğlu, “Sınav, şu anda kamuda kadrolu işçilikle ilgili uygulanan bir prosedür. Bundan sonra taşeron uygulaması kalmayacağı için artık biz İŞKUR aracılığıyla Maliye Bakanlığı’mızın vereceği vizeyle kadrolu işçilerin alımını yapacağız ve burada da zaten halihazırdaki mevzuatımızda bir sınav kriteri var” dedi.

Sarıeroğlu, “zor bir sınav mı” sorusu üzerine “Hayır, normal, şartları gayet yapılacak işle alakalı olarak basit. Göz korkmasın yani” diye konuştu.

Sarıeroğlu, kadroya alınacak işçiye yapılacak güvenlik soruşturması için de, “Yaşadığımız 15 Temmuz sonrasında KHK’yla yapılan düzenlemelerde bu zorunluluk getirildi, kamuda çalışmak için süreç içerisine giren herkes güvenlik soruşturmasından geçiyor, o rutin bir prosedür” dedi.