Tarikat yurdunda ölen çocukların aileleri baskıya rağmen şikayetçi oldu

Adana Aladağ'da tarikat yurdunda yanarak hayatını kaybeden çocukların ailelerinin, olayla ilgili şikayetçi olmadıkları ortaya çıktı. Davaya müdahil olan Adana Barosundan Av. Nevzat Elçi'nin bu açıklaması, yörede siyasi ve dinsel baskının hangi noktaya kadar ulaştığını gözler önüne serdi.

Adana Barosu avukatlarından Nevzat Elçi, Adana Aladağ'da tarikat yurdunda yanarak hayatlarını kaybeden çocukların ailelerinin olayla ilgili şikayetçi olmadıklarını açıkladı. Bu açıklama yörede dinsel ve siyasal baskının hangi noktalara ulaştığını gözler önüne serdi.  

Adana Barosu, Süleymancılara ait tarikat yurdundaki yangından hemen sonra Kozan Cumhuriyet Başsavcılığının mağdur öğrenciler ve yaşamını yitirenlerin yakınları için müdafi talebi üzerine İnsan Hakları Komisyonu ile Çocuk Hakları Komisyonu'nda görev yapan avukatlardan görevlendirmeler yapmıştı.

AV. NEVZAT ELÇİ CANLI YAYINDA AÇIKLADI: MAĞDUR AİLELERE BASKI YAPILIYOR

Adana Barosundan Nevzat Elçi, dün akşam RS FM'de canlı yayına katılarak açıklamalarda bulundu. Av. Elçi, Aladağ'daki mağdur ailelere baskı yapıldığını söyledi. Kimi ailelerin kendilerini istemediğini, "Niye geldiniz, şikayetçi olmayacağız, onlar bize yurt verdi, sıcak su verdi" dediklerini belirtti.  

Ayrıca karşı tarafın avukatlarının da kendilerine müdahale etmeye çalıştıklarını ifade eden Elçi, tanıklara, "Yangın kapısı açıktı" diye baskı yapan bir avukat hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

Avukat Nevzat Elçi, yangınla ilgili sadece birkaç ailenin şikayetçi olduğunu belirtti. Onların vekaletlerini almak için gerekli adımları attıklarını söyledi. Av. Elçi, "Çocukları yaralanan ailelerden şikayetçi olanlar var ama çocukları ölen hiçbir aile şikayetçi değil" dedi. 

Aileler şikayetçi olmasa da bunun artık bir kamu davasına dönüştüğünü söyleyen Elçi, "Çok ciddi bir anlamda üzerine gidilirse, deliller karartılmazsa, mağdurların ifadelerinde anlatılırsa ciddi cezalar söz konusu olabilir. Ama aileler ifadelerini değiştirirse, bilirkişi raporlarına müdahale edilirse, deliller karatılırsa bir sonuç çıkmaz" diye konuştu.

AV. ÖMER GÖKHAN ÇELİK: 4 AİLENİN ŞİKAYETÇİ OLDUĞUNU BİLİYORUM

Sosyal Haklar Derneği'nden Av. Ömer Gökhan Çelik, yanarak ölen çocuklardan 4'ünün ailesinin şikayetçi olduğunu bildiğini söyledi. soL'un bu yöndeki sorusunu yanıtlayan Çelik, "Ben 4 ailenin şikayetçi olduğunu biliyorum. Meslektaşım Nevzat Elçi, olayın gerçekleştiği ilk günlerdeki bilgiye dayanarak bunu söylemiş olabilir. Savcılık ailelerle görüşüyor. Bu görüşmelerde 4 ailenin şikayetçi olduğunu biliyorum" dedi.