Tarikat yurdunda iki öğrenciyi istismar eden müdüre 50 yıl hapis istemi

Adıyaman’ın Besni ilçesinde Süleymancılar tarikatına ait özel bir yurtta 10 yaşlarındaki iki erkek öğrenciye cinsel istismarla suçlanan yurt müdürü F.T.’ye "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 30 yıldan 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adıyaman’ın Besni ilçesinde Süleymancılar tarikatına ait özel bir yurtta 10 yaşlarındaki iki erkek öğrenciye cinsel istismarla suçlanan yurt müdürü F.T.’ye "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 30 yıldan 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tutuklanan yurt müdürü İ.T.’nin erkek öğrencilere cinsel içerikli video izletip istismarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Soruşturmaya ilişkin haberlere yayın yasağı gelmişti.

DAVA AÇILDI 

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre istismar vakası, müdür F.T.’nin 5 Eylül 2017’de ilçe halkından C.K. tarafından dövülmesi üzerine gün yüzüne çıktı.

C.K. dini eğitim alması için yurda verdikleri 9 yaşındaki oğlu Ş. ile 10 yaşındaki yeğeni E.’nin müdürün tacizine uğradığını söyledi. Bu iddia üzerine iki çocuğun ifadesi alındı.

E. ve Ş. adlı kuzenler, alınan ifadelerinde, yurtta Kuran okuduklarını, ilmihal çalışıp namaz kıldıklarını, diğer vakitlerde oyun oynadıklarını ifade etti. İki çocuk, F.T.’nin o gün kendilerini yurtta alıkoyduğunu, ayrı odalara koyup video izlettirdiğini anlattı.

Çocuklar F.T.’nin kendilerini taciz ettiğini anlatırken, E. istismarın yaz boyunca dört-beş kez tekrarlandığını söyledi. Ş de “Bana ‘Bu sır, kimseye söyleme’ demişti” dedi.

"ODADA VE MÜDÜRİYETTE OYNADIK"

Yurdun kamera kayıtlarına göre saat 14.00-16.00 arasında müdür F.T. ve iki çocuk dışında kimsenin kalmadığı, sanığın önce E.’nin oynadığı odaya girerek altı dakika kaldığı, sonra Ş.’nin odasına geçip altı dakika kaldığı anlaşıldı. Görüntülerin çocukların anlatımlarıyla uyumlu olduğu ifade edildi.

Müdür F.T. ifadesinde, çocukların o gün koridorda, odada ve müdüriyette oynadıklarını, ancak onları istismar etmediğini savundu.

F.T., “Bazen eve gitmelerini isteyerek, oyun aletlerini alıyor, bilgisayarlarını kapatıyor, oyun oynamalarına izin vermiyordum. İzin vermediğim için bu şekilde ifade verdiklerini düşünüyorum” dedi.

Müdür F.T.’ye çocuğun cinsel istismarı suçundan 30 yıldan 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yurtta Kuran, ilmihal ve din konularında eğitim verildiği için F.T.’nin sahip olduğu ‘eğitici sıfatından yararlandığı’ ifade edildi. Suçun yaz boyunca ve zincirleme şekilde işlenmesi nedeniyle cezada dörtte üçe kadar arttırıma gidilmesi istendi.