Talimatları bir MİT'çiden aldığını söyledi: Sabaha çok adam ölecek...

15 Temmuz darbe girişiminin kritik isimlerinden biri olan tutuklu eski Yarbay Hakan Karakuş, darbeyi kulede görevli Yarbay Nihat Altıntop'tan duyduğunu belirterek, ‘'MİT'te Daire Başkanlığı yapmış olan K.G. ile temasta olduğunu, onun talimatıyla hareket ettiğini söyledi. Herkesin cezasını göreceğini, bazılarının sonunun geldiğini anlatınca şok oldum. ‘Sabaha çok adam ölecek'…

Akıncı Üssü davasının kilit ismi, eski Orgeneral Akın Öztürk'ün damadı Yarbay Hakan Karakuş, darbe girişimi gecesi kendilerinin bir MİT mensubu tarafından yönlendirildiğini öne sürdü.

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, Ankara'da devam eden davada savunmasını yapan darbeci Karakuş, darbeyi kulede görevli Yarbay Nihat Altıntop'tan duyduğunu savundu ve şu iddialarda bulundu:

‘'MİT'te Daire Başkanlığı yapmış olan K.G. ile temasta olduğunu, onun talimatıyla hareket ettiğini söyledi. Herkesin cezasını göreceğini, bazılarının sonunun geldiğini anlatınca şok oldum. ‘Sabaha çok adam ölecek' dedi. Kalkan ve inen tüm uçak ve helikopterlerden o sorumluydu. K.G.'yi, 15 Temmuz günü saat 22.30 sıralarında aradığını ve gelişmeleri aktardığını söylüyor. K.G.'den aldığı talimatlarla her şeyin kendi belirledikleri çizgide gitmesi talimatını veriyor.”