Taksi ve minibüs ücretlerine de zam geliyor

İstanbul'da 31 Ocak Pazar günü itibariyle toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın ardından minibüs ve taksi ücretlerine de zam gelebileceği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararıyla yürürlüğe girecek zamlı tarifeye göre, tam bilet 2,30 TL, öğrenci 1,15 TL, indirimli 1,65 TL, tam aylık mavi kart 1,85 TL, indirimli öğrenci aylık mavi kart 80 TL oldu. Metrobüste de kademeli ücret tarifesi yeni tarifeye göre ayarlandı. Bir, iki, üç, beş, on geçişlik kartlar ile jeton ücretlerinde değişiklik yapılmadı.

2014 Eylül ayından bu yana 1.65 lira ile 2.50 lira arasında değişen minibüs fiyatlarına da yüzde 10 zam yapılabileceği belirtildi. Taksiciler ise 3.20 lira taksimetre açılış ücretlerine yüzde 10-15 zam gelmesini beklediklerini söyledi.

Minibüs ve taksi zamlarının, önümüzdeki günlerde yapılacak UKOME toplantısında ele alınacağı ifade edildi.

Vatandaşlar ise petrolün varil fiyatının 30 doların altına indiği bir zamanda bu zammın neden yapıldığına anlam veremediğini ifade etti. Petrolün varil fiyatı 120 dolar iken1.5 TL'ye yapılan seyahatin şu anda neden 2.30 TL'ye yapıldığını sorguladı.