Tahliye edilen IŞİD'liler TBMM gündeminde

Yurt dışına kaçarken tespit edilip Türkiye'ye gönderilen IŞİD militanının ve ilk celsede tahliye edilen IŞİD sanığının akıbeti TBMM'de gündem oldu.

Haber Merkezi

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Gar Katliamı ve birçok IŞİD davasının firari sanığı olan Nusret Yılmaz’ın ve 'IŞİD'in bombacısı' olmakla suçlanarak tutuklanan ancak ilk celsede tahliye edilen Afra Şaar isimli sanığın akıbetini TBMM gündemine taşıdı. 

Nazlıaka, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, "Selefiniz Ahmet Davutoğlu’nun IŞİD hakkında telaffuz ettiği 'öfkeli çocuklar' tanımlaması tarafınızca da benimsenmekte midir? Güvenlik zafiyetlerinin ve tahliyelerin nedeni bu anlayışa mı dayanmaktadır?" diye sordu.

Nazlıaka'nın verdiği soru önergesi şu şekilde:

Türkiye’de ve dünya ülkelinde sayısız katliama neden olan firari IŞİD terör örgütü sanıkları hangi yollarla yurt dışına çıkmaktadır? Gürcü polisi tarafından İnterpol ile arandığı tespit edilen Nusret Yılmaz, Türkiye’ye iade edilmesinden iki gün sonra aynı sınır kapısından nasıl geçmiştir?

Mağdur aileler adalet beklerken sanıkların tahliye edilmesinin nedeni nedir?

IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırılara ilişkin kaç kişi yakalanmıştır? Kaç kişinin sorgusu tamamlanmıştır? Bunlardan kaçı tutukludur?

IŞİD’in Türkiye’ye dönük tehditlerinin devam ettiği böylesi bir dönemde tahliye ve güvenlik zaafiyetlerinin nedeni nedir?

İlgili Bakanlıkların IŞİD terör örgütüne dönük çalışmaları eksik midir? Bu terör örgütünün olası saldırılarına karşı ne tür önlemler alınmaktadır?

Selefiniz Ahmet Davutoğlu’nun IŞİD hakkında telaffuz ettiği “öfkeli çocuklar” tanımlaması tarafınızca da benimsenmekte midir? Güvenlik zafiyetlerinin ve tahliyelerin nedeni bu anlayışa mı dayanmaktadır?

Muhaliflere ağır aksak işleyen hukuk sistemi, IŞİD sanığına nasıl bu kadar hızlı işletilmiştir?  Uzun tutukluluk süresine rağmen iddianamesi dahi hazırlanmayan tutuklular varken IŞİD sanığının ilk celsede salıverilmesi politik bir tavrın ürünü müdür?