Tabip Odası: O imamla ilgili özel bilginin paylaşılması ve imama soruşturma hak ihlalidir

İstanbul Tabip Odası, 'Makatından salatalık çıkan imam görevden alındı' şeklindeki haberlere tepki gösterdi.

İstanbul Tabip Odası, bugün basına yansıyan “Makatından salatalık çıkan imam görevinden alındı” haberine tepki gösterdi.

İstanbul Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu’ndan bir hekim, imamın tıbbi bir durumdan dolayı hastaneye başvurduğunu belirterek Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Hasta Hakları Yönetmeliği’nde hastanın kişisel bilgisinin basına sızdırılmasının suç olduğunu belirtti.

T24'ten Mehmet Efe Altay'ın haberine göre, açıklamada, medyanın da yapılan insan hakkı ihlaline ortak olduğu vurgulanırken, soruşturma açılmasının kabul edilemez olduğu dile getirildi. Yaşanan hak ihlalinin özellikle kamuda çalışıp farklı cinsel pratiklere sahip olan kişilerin hastaneye başvurmasının önüne geçebileceği de söylenirken, “Sağlık hakkına ulaşımın engellenmesine zemin hazırlanmaktadır” ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde bir camide imam olarak görev yapan 39 yaşındaki F.M., önceki gün sahurda rahatsızlanınca ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmiş, iddiaya göre burada yapılan cerrahi müdahale ile makatından salatalık parçası çıkarılan F.M., Kayseri Müftülüğü tarafından açığa alınmış ve soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma başlatma sebebi basın ile paylaşılmamıştı.