'Süleyman Soylu odasını topladı, Erdoğan müdahale etti'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa sinyali sonrası odasını da topladığı ancak Erdoğan'ın müdahalesiyle vazgeçirildiği ileri sürüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla istifa sinyali vermiş, bu açıklamanın Berat Albayrak'la yaşadığı gerilim sonrası geldiği iddia edilmişti.

Konuya ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, Soylu'nun odasını da toplayıp tatile çıktığını ancak Erdoğan'ın vazgeçirdiğini iddia etti.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifa noktasına getiren kriz herkesin dilinde. Soylu’nun Damat’la yaşadıklarını artık kimse gizlemiyor.

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Gitme” uyarısına rağmen,“Cumhurbaşkanımın talimatını yerine getirdim” diyerek Hollanda krizini yaratan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Soylu ile kavgası dillerde. Sonrasında yaşanan gelişmeler de gazete sayfalarında.

İçişleri Bakanlığı koridorlarında anlatılanlara göre, Süleyman Soylu yaşadığı olaylardan sonra istifa mektubunu hazırlamış. Odasını toplamış. Bolu’da gözlerden uzak bir mekanda yerini ayırtmış. Ailesiyle birlikte tatile çıkma kararı almış.

Ama son dakikada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müdahalesiyle istifadan vazgeçmiş.