Süleyman Soylu: Her 41.6 kilometreye bir ekip düşmektedir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Ramazan Bayramı boyunca trafik güvenliğini sağlamak maksadıyla Emniyet ve Jandarma'dan toplam 7 bin 924 personel, 3 bin 706 resmi ekip halinde görev yapacaklardır. Ortalama olarak 41,6 kilometre mesafeye bir ekip düşmektedir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram boyunca "trafik güvenliğini sağlamak" amacıyla Emniyet ve Jandarma'dan toplam 7 bin 924 personelin görev yapacağını, ortalama 41,6 kilometreye bir ekip düşeceğini bildirdi.

Soylu, bayram mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Ramazan Bayramı'nda trafik yoğunluğunun artacağını göz önünde bulundurarak 81 il valiliğine trafik tedbirleri konulu bir genelge gönderilmiş olup, bayram süresince alınacak önlemlere dikkat çekilmiştir. Ramazan Bayramı boyunca trafik güvenliğini sağlamak maksadıyla Emniyet ve Jandarma'dan toplam 7 bin 924 personel, 3 bin 706 resmi ekip halinde görev yapacaklardır. Ortalama olarak 41,6 kilometre mesafeye bir ekip düşmektedir. Yine bu çerçevede, 335 sivil ekip, 680 yaya görevli, 6 helikopter, 101 insansız hava aracı ve 'drone'larla denetimlerimiz sürecektir.

Asayiş noktasında da Ramazan Bayramı süresince vatandaşımızın güvenliği için gerekli tüm önlemler alınmıştır. Bu çerçevede 940 güven timi personeli, 2 bin 250 motosikletli polis tim personeli başta olmak üzere yaklaşık 42 bin personel, 8 bin 200 ekip ve 170 özel eğitimli köpek özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerlerde, stratejik öneme sahip kurum ve binalarda, metro, tren istasyonları ve otobüs durakları gibi mekanlarda, vatandaşlarımızın bayramı huzur içinde geçirmelerinin temini için görev başında olacaktır."