Süleyman Soylu: Azez'de, Cerablus'ta, Mare'de kaymakamımız var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'ye ilişkin konuşarak 'Ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, Azez’de, Cerablus’ta, Mare’de bugün kaymakamımız var, emniyet müdürümüz var, jandarma komutanımız var' dedi.

Denizli’de AKP'nin Merkezefendi İlçe Kongresi'ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afrin harekatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "dünyanın en meşru harekatını yaptıklarını" söyleyerek, "Ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, Azez’de, Cerablus’ta, Mare’de bugün kaymakamımız var, emniyet müdürümüz var, jandarma komutanımız var" dedi.

‘KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOKTUR, HİÇBİR TARİHTE DE OLMAMIŞTIR’

Soylu, konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün evlatlarımız büyük mücadele veriyorlar, inşallah oralar sulha kavuşacak. 3,5 milyon misafirimiz de kendi topraklarıyla huzur içerisinde buluşacaklardır. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur, hiçbir tarihte de olmamıştır. Suriye’de 2 bin kilometrelik sınırda huzur oluşturduk. 3,5 milyon Suriyeli bugün Türkiye’dedir ve biz millet olarak misafirlerimizi başımızın üstüne taç ettik. Cerablus’ta, Mare’de, Azez’de, El-Bab’da, 2 bin kilometrelik sınırda oluşturduğumuz huzur ile biz büyük bir milletiz. Biz onlara benzemeyiz. Ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Azez’de, Cerablus’ta, Mare’de bugün kaymakamımız var, emniyet müdürümüz var, bugün jandarma komutanımız var ve orada tesis ettiğimiz huzur ile birlikte orada yüz bine yakın insanın tekrar kendi toprakları ile buluşmalarını, o çocukların annelerinin, babalarının, dedelerinin hatıraları ile buluşmasını sağlayan biziz. Biz büyük bir milletiz.”

‘DÜNYANIN EN MEŞRU HAREKATINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

Türkiye’nin "menfaat hesabı yapmadan 3,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını" savunan Soylu, “Bugün dünyanın en meşru harekatını gerçekleştiriyoruz. 3,5 milyon insan bizim ülkemizde. İfade etmek istiyorum ki, her birisi seslerini kestiler. Bugün Amerika orada terör örgütüne sahip çıkıyor. PYD’ye, PKK’ya sahip çıkıyor, 5 bin TIR silah gönderiyor, yüzlerce kargo uçağıyla birlikte orada o bölgenin kaos içerisine girmesine zemin hazırlıyor” dedi.

‘YAZIKLAR OLSUN! BU ÜLKE SİZİ OKUTTU’

Bakan Soylu, Türk Tabipleri Birliği’nin Afrin konusundaki açıklamalarına sert tepki göstererek, “Türk Tabipler Birliği’nin bu anlayışını duyduğumuzda, bu anlayışını okuduğumuzda ve hissettiğimizde içimiz içimizi yiyor. ‘Acaba bunlar bu memlekete mensup mu’ diye soruyoruz. Siyaset, bakanlıklar biter ama bilmenizi isterim ki, hayatınızın en önemli, en onurlu işi bu memleketin, bu milletin mensubu olmaktır ve bu millete dahil olmaktır. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Savaşta, barıştayken bir terör örgütü ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini bir tutmak aymazlıktır, ahlaksızlıktır ve cibilliyetsizliktir. Biz de gelecek nesillere bir ülkeye nasıl ihanet edilir, diye göstermek istediğimizde, bir millet arkasından nasıl hançerlenir diye göstermek istediğimizde, gösterebileceğimiz örneklerin de olduğunu bugünleri hep birlikte yaşıyoruz. Yazıklar olsun! Bu ülke sizi okuttu. Yazıklar olsun, bu millet dişinden tırnağından artırdı, biriktirdi. Kimisi kara sabanı ile kimisi tarlasında kimisi direksiyonun başında vergi vererek bu okulları imar ettiler” ifadelerini kullandı.