Spor Bakanı: Ok atan, güreşen gençlik istiyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlerin 'okçuluk, binicilik, güreş gibi birçok geleneksel spor dalını tercih edebileceğini' belirterek, 'internetin esiri olan gençlik istemiyoruz' açıklamasında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlerin "okçuluk, binicilik, güreş gibi birçok geleneksel spor dalını tercih edebileceğini" belirterek, "internetin esiri olan gençlik istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde başlayan, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen Geleneksel Sporların İhyası Forumu'nda konuşan Osman Aşkın Bak, "geleneksel sporların yeni heyecan getirdiğini, geçmişimizi ve geldiğimiz toprakları, kim olduğumuzu hissettirmeye başladığını" öne sürdü.

Bakan Bak, "Değerlerine baktığınızda yerde rakibine yumruk atan değil, onu ayağa kaldıran, fair play yapısını içimizdeki değeri olan insanı kucaklamalıyız. Bunları örneklendirmeliyiz. Okçuluk, ata binmek, güreş, pek çok ilave edecek geleneksel spor var. İnternetin esiri olan gençlik istemiyoruz. Düşünen, değerlere bakan, değerlerini sorgulayan, onun için koşan bir gençlik, özüne bakan bir gençlik, insani değeri olan, kucaklamayı seven, özverili bir gençlik. Bunları yakalamalıyız" diye konuştu.