Soylu'nun yakını Efes antik kentini bedava gezebilsin diye kaymakamlık seferber oldu!

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'ne bedava gezmek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "yakını" için önce bakanlık, ardından kaymakamlık seferber oldu. Soylu'nun "yakınının"' 40 liralık Müzekart almadan içeri girebilmesi için talimat, kaymakamlığın makam aracıyla gişeye ulaştırıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir "yakınının" Efes Antik Kenti'ne 40 lşralık Müzekart almadan girebilmesi için kaymakamlık seferber oldu. 

Cumhuriyet'ten Hakan Dirik'in haberine göre, yaklaşık 25 yaşlarında bir genç kız 23 Nisan Pazar günü yabancı uyruklu erkek arkadaşıyla birlikte saat 11.30 sıralarında Efes'e geldi. Antik kenti gezmek için içeriye girmek isteyen ikili gişeye yönlendirildi. Gişeden, kendilerine ören yerleri ve müzelere giriş için 40 TL değerindeki Müzekart almaları gerektiği söylendi. Ancak genç kız bu parayı ödemek istemedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun akrabası olduğunu ve ücretsiz geçmek istediğini bildirdi. İsteği gerçekleşmeyince “akrabasını” arayarak “Bizi içeri sokmuyorlar” dedi. Aradan yarım saat geçmeden Selçuk Kaymakamlığının makam arabası antik kentin girişine geldi. Kaymakamın şoförü, gişe memuruyla konuştu. Şoförün talimatları iletmesinin ardından ikili, gişeye para ödemeden içeriye girdi.

Olaya antik kentin girişindeki esnaf da şahit oldu. Hatta orada bulunanlardan Uğur Güldiken, “Efes antik kenti ziyarete gelen Bakan Soylu'nun akrabası gişeye 40 lira ödememek için bakanı aradı, bakan ilçe kaymakamını yolladı” mesajını sosyal medyada paylaşarak olaya tepki gösterdi.

Güldiken, “Yalnızca ben değil buradaki esnaf, çalışanlarla birlikte çarşıda yaklaşık 250 kişi bu olaya şahit oldu. İçişleri Bakanı Soylu adını bizzat duyduk. Bazı arkadaşlar video çekmek istedi ama korktu. Biz, burada esnaf olduğumuz halde, o kart olmadan Efes sınırları içindeki tuvalete bile giremiyoruz. Ama bir telefon her şeyi çözüyor. Bu olay ilk değil. Daha önce benzerleri de yaşandı” dedi.