Sosyalist öğrenciler Cebeci yerleşkesine sahip çıktı, gerici çeteleri kovdu

Geçen çarşamba günü Ankara Hukuk'ta "Müslüman Hanımlar Topluluğu" adlı illegal bir oluşumun korsan etkinlik yapmasına izin vermeyen öğrenciler, bugün de Cebeci yerleşkesinde basın açıklaması yapmak isteyen ODTÜ Mescit Topluluğu ve Kardeşlik Meclisi adlı gerici grupları okuldan uzaklaştırdı. Öğrenciler, Rektör İbiş'in sosyalist öğrencileri eleştiren tweetini de protesto etti.

Haber Merkezi

Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesinde bugün "Okulu Müdafaa" adı altında basın açıklaması yapmak isteyen ODTÜ Mescit Topluluğu ve Kardeşilk Meclisi adlı siyasal İslâmcı, gerici oluşumlar, sosyalist öğrencilerin tepkisi ve eylemi üzerine herhangi bir açıklama yapamadı. Gerici gruplar, basın açıklamalarını Kurtuluş Parkı'nda gerçekleştirdi. 

Aralarında Komünist Gençlik'in de bulunduğu çok sayıda sol ve sosyalist topluluk, hem okula sızmaya çalışan gerici grupları, hem de dün "İnsanların kutsalıyla, inancıyla, ibadetiyle, değerleriyle alay etmek, bunlara engel olmak; ifade ve protesto özgürlüğü olarak kabul edilemez" şeklinde tweet paylaşan AÜ Rektörü Erkan İbiş'i protesto etmek için bugün bir araya geldi. 

Cebeci yerleşkesinde toplanan öğrenciler, "Faşistlere, çetelere geçit yok", "Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek" sloganları atarak SBF'nin 156. yılı etkinliğine katıldı. Bu etkinlikte söz alan bir öğrenci, "Rektör İbiş okuldaki gerici grupları destekleyen tweet paylaştı, eğer kendisinin kutsal değeri IŞİD bayrağıysa, bizim rektörümüz değildir. Okulumzda gericilik propagandasına izin vermeyeceğiz" dedi. 

İBİŞ'İN TWEETİ

AÜ Rektörü Erkan İbiş, dün kişisel Twitter hesabından, sosyalist öğrencileri eleştirerek, "İnsanların kutsalıyla, inancıyla, ibadetiyle, değerleriyle alay etmek, bunlara engel olmak; ifade ve protesto özgürlüğü olarak kabul edilemez" şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.