Soruşturma dosyasından önemli ayrıntı: Kılıçdaroğlu fotoğrafı da yer aldı!

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de yargılandığı davaya, 'Sahte delil ve belge' götürdüğü iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan eski CHP milletvekili Aykan Erdemir’in soruşturma dosyasına Kılıçdaroğlu'nun da fotoğrafı konuldu.

 

ABD Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz, eski CIA görevlisi Graham E.Fuller ve eski CHP milletvekili Aykan Erdemir hakkında yürütülen soruşturma dosyasına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bir grup CHP milletvekilinin Aralık 2013’te ABD’de Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Türki-Amerikan Birliği (Turkic American Assembly -TAA) temsilcileri ile görüşmesi sırasında çekilen fotoğraf da girdi.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, soruşturma dosyasında, 3-4 Aralık 2013’te yani 17-25 Aralık operasyonlarından 13 gün önce ABD’de gerçekleşen bu toplantının tesadüfi olmadığı iddiası yer aldı. Halen hakkında yakalama kararı bulunan Aykan Erdemir’in, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cemaatçilerle buluşturduğu iddiası da soruşturma dosyasındaki bilgiler arasında yer aldı.

Fotoğrafta, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Faruk Logoğlu, Engin Altay, Faik Öztırak ve Aykan Erdemir yer alıyor.

Yanlarında ise Cemaat'in ABD’deki kurumlarından Rumi Forum’un başkanı Emre Çelik, Mahmut Yeter, Türki Amerikan Dernekleri Konseyi Başkanı Furkan Koşar ve 15 Temmuz darbe girişimini yönettiği iddia edilen Cemaat'in imamı Adil Öksüz’ün kardeşi Kemal Öksüz bulunuyor.