Şort giydiği için tekme atan saldırgandan iğrenç savunma

Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için otobüste tekme atan saldırgan Abdullah Çakıroğlu mide bulandıran bir savunma yaptı.

Şort giydiği gerekçesiyle 23 yaşındaki hemşire Ayşegül Terzi'ye otobüste tekme atan saldırgan Abdullah Çakıroğlu'nun yargılaması başladı.

İstanbul Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ayşegül Terzi mahkeme salonunun arka kapısından alındı. Terzi'nin anne ve babası da duruşmada hazır bulundu.  

Tutuklu sanık Abdullah Çakıroğlu ise duruşma salonuna en son alındı. Çakıroğlu'nun salona girmesiyle Ayşegül Terzi gözyaşlarını tutamadı. 

'OTURUŞU MÜSTEHCENDİ'

Saldırgan Çakıroğlu mahkemede şu skandal sözleri sarfetti:

"Hocaefendiye gittim. Okudular, cinler musallat olmuş dediler. Hastayım. Otobüste de manevi duygularım tahrik oldu. Oturuşu müstehcendi. Doğru oturmasını söyledim. Uymayınca istem dışı tekme attım. Ülkemizdeki manevi değerler aşındırılıyor. Kadınların iffetli giyinmemesi beni tahrik etti. Manevi duygularımın coşması ile yaptım. 

Kuran'da açıktır. Kadının kendisini taşıyabilecek bir giyime sahip olması gerekir. Kadının haya perdesinin oluşması için örtüsünün olması gerekiyor. Aksi takdirde şehvet duyguları uyandırıyor."

Saldırgan, savunmasında Terzi'nin tekmeyle bayılmadığını "sara hastası" olduğu için bayıldığını da söyleyecek kadar ileri gitti.