Şort giydiği için genç kadına saldıran gerici tahliye edildi

Pendik'te şort giydiği gerekçesi ile Asena Melisa Sağlam'a saldırdığı davada Salı günü açıklanan karar ile birlikte tahliye edilen Ercan Kızılateş'in, Vergi Usul Kanunu'na (VUK) muhalefet suçundan hükümlü olarak tutulduğu cezaevinden denetimli serbestlik kapsamında Çarşamba günü tahliye edildiği öğrenildi.

Asena Melisa Sağlam'a şort giydiği gerekçesi ile saldırdığı davanın Salı günü görülen karar duruşmasında, "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" ve "Cebir kullanarak inanç, düşünce ve kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzlarına ilişkin tercihlerine müdahale etmek" suçlarından 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Ercan Kızılateş, karar ile  birlikte bu davadan tahliye edilmişti.

Bakırköy 47. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Vergi Usul Kanunu'na (VUK) muhalefet suçundan kesinleşen 3 yıl 9 aylık hapis cezası nedeniyle tutukluluğu devam eden Ercan Kızılateş'in, geçen yıl gerçekleşen darbe girişiminden sonra çıkarılan 671 Sayılı KHK'dan yararlanarak denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildiği öğrenildi.