Somalı madencilere tazminatlarının 24 taksitte ödeneceği ortaya çıktı!

Maden İş Sendikası ile TMSF'nin, Somalı madencilerin tazminatlarının 24 taksitte ödenmesi konusunda protokol imzaladığı ortaya çıktı. CHP'li Özgür Özel, "Sendika önce işçiyi patrona sattı, şimdi de TMSF'ye sattı, sarı sendikayı bir kez daha kınıyorum" dedi.

Somalı madencilerin tazminatları ile ilgili TBMM’ye çok sayıda soru önergesi veren ancak hiçbirisine tatmin edici bir yanıt alamayan CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, işçilerin tazminatlarını bilgi edinme yasası kapsamında TMSF’ye sordu. TMSF’den gelen cevaba göre, işçiler Maden İş Sendikası'nın şirket ile imzaladığı protokole göre 24 ay taksitle tazminatlarını alabilecekler.

SOMALI MADENCİLERİN TAZMİNATLARI PUL OLDU!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

“Bu yapılan iş hukuken de, ahlaken de sorunludur. Sendika bugüne kadar zaten patronla işbirliği içinde işçilerin haklarını savunmadı, iş güvenliği ile ilgili tedbirler almadı, faciadan sonra işçilerin yanında olmadığı gibi o gün korkudan istifa edenleri Genel Merkez yöneticisi yaptı. Bunlar yetmedi, şimdi de oturdu 24 taksitle tazminat ödensin diye şirketle sözleşme imzaladı. Somalı işçilerin tazminatları pul oldu. Üstelik AKP’ye inanan işçiler şimdilerde haciz kıskacında. Seçimlerden önce AKP tazminatların ödeneceği sözünü vermişti. Bu söze güvenen işçiler faizle borç aldılar, kimisi de mevcut borçlarını imzalayacağına dair taahhüt bile imzaladı. Şimdi sendikanın işbirliği içinde işçiye atılan bu kazıktan sonra bazı işçiler taahhüdü ihlalden hapse girecek, kimisi haczin kıskacında ezilecek. Bu protokolü imzalayanlar önce işçiyi patrona sattılar, şimdi de işçiyi TMSF’ye sattılar. Bu protokolü imzalayanlar elbet bir gün hesap vereceklerdir. Sarı sendikayı bir kez daha kınıyorum.”