Solcu Liseliler'den Kadıköy'e çağrı: AKP'nin projeleri tutmayacak, okullarımız bizimdir!

AKP'nin "Proje Okulları" uygulamasına tepkiler yurt genelinde büyürken, İstanbul'da Solcu Liseliler bugün saat 16.00'da Kadıköy Anadolu Lisesi önünde buluşma çağrısında bulundu. Öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve yurttaşlara çağrıda bulunan Solcu Liseliler'in açıklamasında, "AKP ne yaparsa yapsın tutmuyor, liseliler boyun eğmiyor" denildi.

Haber Merkezi

AKP'nin "Proje Okulları" uygulamasına tepkiler yurt genelinde büyürken, İstanbul'da Solcu Liseliler bugün saat 16.00'da Kadıköy Anadolu Lisesi önünde buluşma çağrısında bulundu. 

Öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve yurttaşlara çağrıda bulunan Solcu Liseliler'in açıklamasında, "AKP ne yaparsa yapsın tutmuyor, liseliler boyun eğmiyor" denildi. 

"AKP'nin Projeleri Tutmayacak, Okullarımız Bizimdir" başlıklı bir açıklama yapan Solcu Liseliler'in açıklaması şöyle: 

İktidarın Türkiye'nin köklü liselerini proje okulları kapsamına alıp, öğretmenleri tasfiyeye girişmesinin ardından bugün yaşananlar bir şeyi net olarak göstermiştir: AKP ne yaparsa yapsın tutmuyor, liseliler boyun eğmiyor!

Üstelik liseliler yalnız da değil. Ne öğretmenlerimiz, ne velilerimiz, ne eski mezunlarımız boyun eğiyor!

Bugün Bornova Anadolu Lisesi'nde ve İzmir Fen Lisesi'nde binlerce ağızdan hep birlikte haykırdık: Karanlığa teslim olmayacağız. Okullarımız, öğretmenlerimiz ve aydınlık geleceğimiz için mücadele edeceğiz. 

Gerici saldırıyı püskürtebilmek için AKP'nin saldırdığı bir diğer okul olan Kadıköy Anadolu Lisesi önünde buluşuyoruz. 

Tüm liseli arkadaşlarımızı, her zaman yanımızda olan velilerimizi, öğretmenlerimizi, eski mezunlarımızı bugün saat 16:00'da Kadıköy Anadolu Lisesi önüne çağırıyoruz.