soL HD | #ŞuleÇetİçinAdalet: Bu davadan çıkacak sonuç emsal olacak...

Patronu ve patronunun arkadaşı tarafından öldürülen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet davasında ilk duruşma yarın görülecek. Olayın hemen ardından 'intihar' denilerek üstü örtülmek istenen soruşturmada yaşanan hukuksuzlukları, sanıkların iki kez gözaltına alınıp nasıl serbest bırakıldıklarını, sanık tarafının cinayet sonrası Şule'yi nasıl hedef aldıklarını ve bugüne nasıl…

soL HD - Ali Ufuk Arikan


Ankara'da Mayıs 2018'de patronu Çağatay Aksu ve Aksu’nun arkadaşı Berk Akand tarafından öldürülen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet davasının ilk duruşması yarın Ankara'da görülecek.

Daha önce iki kez adli kontrol şartıyla tahliye edilen ve ortaya çıkan onca delile rağmen tutuklanmayan iki sanığın tutuklanması, avukatların verdiği hukuk mücadelesi, Şule'nin ailesi ve kamuoyunun mücadelesi sonrasında gelmişti. 

Davanın ilk duruşması öncesi Şule'nin ailesinin avukatı Umur Yıldırım dava sürecinin özetini, gelinen noktayı ve yaşanan hukuksuzlukları soL Haber'e değerlendirdi.

'İLK SAVCI İNTİHAR OLARAK ELE ALDI'

Umur, çok bariz bir cinayet dosyasının intihar olarak ele alınmak istendiğini ve zorlu bir süreç yaşandığını belirtirken, delillerin toplanma noktasında sıkıntılar yaşandığını, halen de bir kısmının incelenmediğini aktardı. Umur, ilk savcının dosyayı sadece intihar olarak ele aldığını, savcının değişmesi sonrası davanın seyrinin değiştiğini dile getirdi. 

'UZMAN' RAPORUNA TEPKİ: GEREKLİ ŞİKAYETLERDE BULUNULDU

Umur, basına yansıyan "Bir kadın bir erkekle tenhada içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiştir" ifadelerinin yer aldığı ve sanıkları aklamaya çalışan "uzman raporuna" tepki gösterirken, bu raporun bir kişiyi aklamaya çalışan taraflı bir rapor olduğunu vurguladı. Umur, raporu hazırlayan doktor hakkında gerekli şikayetleri de yaptıklarını açıkladı.

'ARTIK TUTUNACAK BİR ŞEYLERİ KALMADI'

Şule Çet'i hedef alan Youtube sayfalarını ve sızdırılan raporları değerlendiren Umur, "Artık tutunacak bir şeyleri kalmadı. Cinsel saldırı ve cinayete dair birçok delil var ve bunların hepsi dosyaya girdi. Annenin, babanın, kardeşin veya toplumun vicdanını rahatlatacak bir ceza... Çünkü bu örnek olacak. Bu dosyada çıkacak ceza bundan sonrakileri caydıracak veya cesaret verecek. Bundan dolayı hakettikleri cezayı bekliyoruz" dedi.