soL HD | Berkin Elvan için adalet arayışı sürüyor

Haziran Direnişi'nde başına gelen gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın geç gelen davasında üçüncü duruşma yapılıyor. Bu duruşmada görüntülerin inceleme sonuçları gündeme gelirse davanın seyri değişebilir.

Haber Merkezi

Yarın üçüncü duruşması görülecek olan Berkin Elvan davası öncesi, Berkin’in babası Sami Elvan herkesi destek olmaya çağırdı; avukat Özge Demir, davada yaşanan yeni gelişmeleri soL Haber'e değerlendirdi.

Haziran Direnişi’nde polisin saldırısı sonucu kafasına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın, tek sanığın yargılandığı davasında üçüncü duruşma yarın saat 10:00’da Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşecek.

Dava öncesinde Berkin’in babası Sami Elvan, “Bu dava yalnızca Berkin'in davası değil, bu, kamuoyunun, halkın, kim sahiplenirse onun davası” diyerek davaya destek olmaya çağırırken, soL Haber'e konuşan avukat Özge Demir, dava sürecinde yeni gelişmelerin olduğunu, yeni kanıtların sürece ekleneceğini ve bu davanın tek sanıklı bir dava olarak kalamayacağını ifade etti.

Detaylar, soL HD’nin merceğinde...