Sivas'ta gericiler tarafından yakılarak katledilenler bugün anılıyor

23 yıl önce, 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde gericiler tarafından yakılarak katledilen yazar, şair ve sanatçılar, bugün Sivas'ta anılacak.

Haber Merkezi

23 yıl önce, 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde gericiler tarafından yakılarak katledilen 33 yazar, şair ve sanatçı ile 2 otel görevlisi bugün Sivas'ta anılacak. 

Sivas’ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli’nin gericiler tarafından ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisinin yaşamını yitirdiği olayların 23’ncü yıldönümü kapsamında, bugün yapılacak anma programı için kentte tedbirler artırıldı.

 

Anma etkinlikleri nedeniyle polis ekipleri alarma geçirildi. Anma etkinliği kapsamında yürüyüşün yapılacağı güzergah üzerinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Mevlana Caddesi, Meçhul Asker Sokak, İstasyon Caddesi, 50. Yıl Kavşağı Cumhuriyet Meydanı arası, Atatürk Caddesi'nin bir bölümü ile Hikmet Işık Caddesi’nin bir bölümününde geniş güvenlik önlemleri anıldı.