Şirin Payzın tartışması büyüyor: Hande Fırat ve Hakan Çelik'ten açıklama

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Doğan Medya Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, CNN Türk’te program yapan Şirin Payzın’ın işten çıkarılması için Doğan Medya yönetimine gerçek dışı beyanlarda bulundukları iddialarına dair açıklama yaptı.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Doğan Medya Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, CNN Türk’te program yapan Şirin Payzın’ın işten çıkarılması için Doğan Medya yönetimine gerçek dışı beyanlarda bulundukları iddialarını yalanladı.

Konuyla ilgili olarak isim vermeden kişisel Twitter hesabından açıklamada bulunan Fırat, "Son günlerde bazı internet sitelerine yazdırılan ve bazı köşe yazarlarının kaleme aldığı şahsımla ilgili iddialar tamamen gerçek dışı, yalan ve iftiradır. Bu kasıtlı iftiraları yazdıranlar asıl kumpası kuranlardır. Zaman gerçekleri ortaya çıkarır” dedi.

"Bazı dedikodu yazarlarınca şahsımla ilgili olarak ortaya atılanların tamamı yalan ve bütünüyle hayal ürünüdür” ifadelerini kullanan Çelik ise Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İddia edildiği gibi CNN Türk programcısı Şirin Payzın'ın işten çıkarılması ya da kendisiyle ilgili herhangi bir tasarrufta bulunulması yönünde hiçbir girişimim olmamıştır. 1992 yılından bu yana Doğan Grubu'nda çalışıyorum ve yöneticilik yapıyorum. Hiç kimseyi işten atmadım ya da atılması için talepte bulunmadım. İddia edilen ve yazılıp çizilenlerin tamamı çirkin birer iftiradır."

Sözcü yazarı Can Ataklı, pazartesi günü kaleme aldığı köşe yazısında, Fırat ile Çelik’in CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’a giderek, Payzın’ın programında konuk ettiği Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum’a, AYM’nin tahliye kararına rağmen tutuklu bulunan yazar Mehmet Altan’ı sormasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sinirlendiğini söylediklerini; bunun üzerine de Aydın Doğan’ın deneyimli sunucunun işine son verdiğini yazmıştı.