Sınıfları kızlı-erkekli ayıran müdür kendini böyle savundu: Eşyanın yerini değiştirmek gibi!

Konya'da gelecek eğitim yılında sınıfların kızlı-erkekli olarak ayrılacağını duyuran Konevi Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Faruk Özarslan hakkında, gelen tepkilerden sonra soruşturma başlatılmıştı. Özarslan konuyla ilgili, "Buna ideolojik bakmamak lazım. Odanızdaki bir eşyanın yerini değiştirmek gibi. Büyütülecek bir şey değil" dedi.

Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Konevi Anadolu Lisesi'nin Müdürü Ömer Faruk Özarslan, okulun internet sayfasından yaptığı duyuruda, "Okulumuz 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"EŞYANIN, MASANIN YERİNİ DEĞİŞTİRMEK GİBİ, BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY YOK"

Hürriyet'te yer alan habere göre, sosyal medyada yoğun tepki almasının ardından duyuru okulun internet sitesinden kaldırıldı.  Okul müdürü Ömer Faruk Özarslan şunları söyledi: 

"Velilerden gelen karar gereği böyle bir işlem yapıldı. İkinci dönemin başında pilot olarak bir kız, bir erkek sınıfı oluşturduk. Baktık, verimli olduğunu gördük, velilerden gelen talep neticesinde böyle bir uygulamaya geçtik. Öğrenciler de istiyor. Okulun yüzde 60'ı kızlardan oluşuyor. Buna ideolojik bakmamak lazım. Eskiden de kız liseleri vardı ve inanın kızlar kendilerini daha rahat ifade etmeye başladılar. Bu eğitim dışında ideolojik bir uygulama değil. Erkek öğrenciler kendi aralarında argo konuşuyorlar, psikolojik olarak kız öğrencileri de etkiliyor, rahatsız oluyorlar. O kadar da büyütülecek bir şey değil. Okulu tamamen kıza veya erkeğe çevirsek o bakanlıktan, ilden veya valilikten onay almakla olur ama bu bizim iç meselemiz. Düşünün odanızdaki eşyanın, masanın yerini değiştirmek gibi. Yönetmeliğe gerek yok. Bugün imam hatiplerin hepsinde kız-erkek öğrenciler ayrı. Orada niye kıyamet kopmuyor? Çok da büyütülecek bir şey değil."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir yetkili ise şöyle konuştu:

"Böyle bir uygulama ortaöğretim yönetmeliğinde yok, yönetmeliğe aykırı. Olayın gündeme gelmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı da dönüş yaptı. Okulla ilgili inceleme başlatıldı. Geçen dönem açılan sınıf için de soruşturma başlattık."