Sınav sistemi değişti ama... Eğitimciler değil emlakçılar konuşuyor!

AKP iktidarı el attığı her işi piyasacılığın ve gericiliğin belirlenimine teslim ediyor. TEOG'un yerine açıklanan Mahalli Yerleştirme Sınavı, eğitim alanını değil emlak piyasasını hareketlendirip şekillendirmeye başladı.

TEOG sınavının kaldırılmasının ardından yeni açıklanan "Mahalli Yerleştirme Sınavı" sistemi, eğitim alanını değil, emlak piyasasını canlandırdı. 

"Yeni eğitim sistemi emlak sektörünü canlandıracak mı?" sorusu, sistem açıklandığından beri dile getiriliyor. TEOG'un kalkmasıyla onun yerine uygulanacak "Mahalli Yerleştirme Sınavı" nedeniyle çocuklarını iyi okullara göndermek isteyen aileler şimdiden satılık ve kiralık ev aramaya başladı.

Star'dan Erdinç Akkoyunlu'nun haberine göre İstanbul'da en çok kiralık ve satılık ev aranan bölgeler olarak karşımıza Şişli, Beylikdüzü, Kartal ve Ataşehir çıkıyor. 

Veliler, emlakçıların kapısını çalmaya başladı. Online emlak satışı ve kiralama sitelerinde en çok aranan kelimeler arasına lise ifadesi girdi. Emlakçılar velilere öğrencileri başarılı olan ünlü liselerin civarındaki evleri gösteriyor. 

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, Kiralık ev arayışlarının Avrupa Yakası'nda Beşiktaş, Mecidiyeköy ve Beylikdüzü; Anadolu Yakası'nda ise Kadıköy, Kartal ve Ataşehir bölgelerinde yoğunlaştığını ifade etti. 

Ailelerin acele etmemesi gerektiğini ifade eden İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Kentsel dönüşümden dolayı çok sayıda ev stoku var. Kiraların düşme eğilimi görülüyor. O nedenle aileler ev kiralarken söylentiler nedeniyle zarar etmesinler. Eğer birkaç lisenin toplandığı belli lokasyonlar olursa orada yerel artışlar mümkün olabilir ama genelde bir kira ya da ev satışında liseden dolayı fiyat artışını beklemiyoruz" açıklamasında bulundu.