Sigortacılıkta 'faiz hassasiyeti' olanlar için 'faizsiz' dönem başlıyor

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "faiz hassasiyeti" nedeniyle "geleneksel sigorta ürünlerine mesafeli yaklaşan vatandaşlara" yönelik "katılım sigortacılığı" için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "ortak risk paylaşımı ile dayanışma esaslarına" dayanan ve "tekafül" olarak adlandırılan "katılım sigortacılığının", dünyada "son yıllarda önemli gelişmeler gösterdiğini" ifade etti.

Şimşek, "Hazinenin de bu uygulamanın sisteme kazandırılması için çalışma başlattığını" söyledi.

'GELENEKSEL SİGORTAYA MESAFELİ YAKLAŞANLAR İÇİN'

Katılım sigortacılığının "faiz ve katılım ilkeleri hassasiyeti nedeniyle geleneksel sigorta ürünlerine mesafeli yaklaşan vatandaşlar" ile "ortak risk paylaşımı ve dayanışma esasları çerçevesinde sigorta faaliyetinde bulunmak isteyenler" için alternatif bir model sunduğunu dile getiren Şimşek, katılım sigortacılığının finansal kapsayıcılık açısından Türkiye'de önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Şimşek, katılım sigortacıları ile geleneksel sigortacıların "rekabet yönünün değil, tamamlayıcılık yönünün ön planda olduğu" bir sigorta piyasasının varlığını önemsediklerini söyledi.