Siemens, General Electric, SpaceX, Vodafone: CEO'lar sarayda ne arıyor?

AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan farklı sektörlerdeki tekellerin CEO'larıyla sarayda görüşmeye devam ediyor. Dün General Electric (GE) CEO’su John Flannery’yi kabul eden Erdoğan, daha önce de Vodafone, Siemens ve SpaceX'in CEO'larıyla özel görüşmeler yapmıştı. Erdoğan yıllar önce 'Ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim' diyerek kendisini fiili olarak ülkenin CEO…

AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan farklı sektörlerdeki tekellerin CEO'larıyla sarayda görüşmeye devam ediyor. Dün General Electric (GE) CEO’su John Flannery’yi kabul eden Erdoğan, daha önce de Siemens, SpaceX ve Vodafone'un CEO'larıyla da özel görüşmeler yapmıştı. 

Erdoğan, dün sarayda General Electric'in CEO'su John Flannery ile görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmeye, aynı zamanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı da olan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak da katıldı. Erdoğan, Flannery’ye dış politikaya ilişkin konuşmalarının yer aldığı "Dünya 5’ten Büyüktür" kitabının İngilizce baskısını hediye etti.

TEKELLERİN CEO'LARI SARAYA TEKLİFSİZCE GİRİP ÇIKIYOR

Erdoğan daha önce de farklı sektörlerdeki dünya tekellerinin CEO'larını kabul etmişti. Başbakanlığı döneminde Vodafone'un CEO'su Vittorio Colao ile görüşen Erdoğan, geçtiğimiz aylarda da Elektrik, otomasyon ve enerji tekeli Siemens'in CEO'su Joe Kaeser'i, SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ı sarayda kabul etmişti. 

'BEN BU ÜLKENİN CEO'SUYUM' DEMİŞTİ

Erdoğan yıllar önce "Ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim" diyerek kendisini fiili olarak ülkenin CEO'su ilan etmişti.