Sendika yönetiminin iş yerindeki üye ziyaretine engel!

KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Diyarbakır şube yöneticilerinin, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresindeki (DİSKİ) üyelerini ziyareti önce özel güvenlik personeli, sonra çağrılan polis tarafından engellendi.

Tüm Bel-Sen yöneticilerinin Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) bünyesinde çalışan üyelerini ziyaret etmeleri engellendi.

Evrensel'de yer alan habere göre, sabah saatlerinde DİSKİ ana binasına giden sendika yöneticileri DİSKİ Güvenlik Şube Amiri tarafından binaya sokulmayıp polis çağrıldı. İçeri alınmayan sendika yöneticileri bina önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi esnasında sendikacılar tarafından çekilen fotoğraflar güvenlik görevlileri tarafından silinirken, gazetecilerin DİSKİ bahçesine girişine izin verilmedi.

ÜYELERE SENDİKA DEĞİŞTİRME BASKISI

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yasemin Noyan, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, yapmak istedikleri üye ziyaretlerinin engellendiğini belirterek şunları söyledi:

“Güvenlik şube amiri tarafından üyelerimizle görüşmemiz engellendi ve polis çağrıldı. Biz sendikal mücadele yürütüyoruz fakat üyelerimizle bir araya gelmemiz engelleniyor. Buradan savcılığa suç duyurusunda bulunmaya gideceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar üyelerimizle bir araya gelmemiz engellenemeyecek.Üyelerimiz istifa etsin diye yalan yanlış bilgiler verildiği, baskıya maruz kaldıkları şeklinde iddialar var. ‘İhraç listesinde isminiz olmasın, bu sendikaya geçerseniz mülakatta başarılı olursunuz’ tarzında söylemler var. Bunlar üyelerimizden gelen bilgiler. Bunları araştıracağız.”