Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'den mesaj var: Dirençle, umutla herkesi selamlıyoruz...

"İşimizi Geri İstiyoruz" diyerek 5 aydır direnişte olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi 63. günü geride bıraktı. Direniş alanında soL'a açıklamada bulunan Semih Özakça, "Dirençle, umutla herkesi selamlıyorum. Bizler ekmeğimizi, onurumuzu savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erman Çete-Ali Ufuk Arikan

KHK ile ihraç edilmelerinin ardından 5 aydır direnen ve 63 gündür de açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, 4 kamu emekçisiyle birlikte Ankara Yüksel Caddesi'ndeki eylemlerini sürdürüyor.

8 Mayıs'ta fenalaşmasının ardından bugün direniş alanına yeniden dönen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumu kötüye doğru giderken, iki eğitim emekçisi eylemlerini kararlı bir biçimde sürdürüyor. 

ÖZAKÇA'DAN MESAJ VAR

soL adına destek ziyaretinde bulunduğumuz iki eğitim emekçisinden Semih Özakça, ziyaret sırasında soL okurlarına bir mesaj yolladı. "Dirençle, umutla herkesi selamlıyorum" diyen Özakça, "Burada aslında sadece iki kişinin açlık grevi eylemi yok, milyonların direnişi var" ifadelerini kullandı.

Özakça'nın mesajı şöyle:

Özakça ve Gülmen'le birlikte uzun süredir İnsan Hakları Anıtı önünde eylemde bulunan 4 emekçi adına Acun Karadağ, eylem taleplerine ilişkin açıklamada bulundu. Karadağ, "Sonunda kazanacağımıza olan inancımızla buradayız" dedi.