Selvi'den Erdoğan'a ilginç mesaj: Keşke Gül ve Davutoğlu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'ndaki değişiklik sonrası şimdi de parti örgütleri ve belediyelere yöneleceğini yazan Abdulkadir Selvi, "Cumhurbaşkanı, AK Parti bünyesinde iç kanama belirtilerinin görüldüğü bir sırada ve tam zamanında neşter attı. Keşke Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun itibar suikastına maruz kaldığı zamanlarda da benzer müdahaleyi yapabilseydi"…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığı koltuğuna oturması sonrası ilk adımı Bakanlar Kurulu'ndaki değişiklik oldu.

Erdoğan'ın asıl değişikliği parti örgütleri ve belediyelerde yapması beklenirken, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konuyu bugünkü köşesine taşıdı.

"Erdoğan, ‘Cihat’ kavramı üzerinden ise İslami referanslı ve anahtar teslimi bir mesaj verdi. 'Cihat elinde silahla dolaşmak değildir. Cihat nefisle mücadeledir. Nefisle mücadele edebiliyorsak, işte cihat odur' dedi. Cumhurbaşkanı, Peygamberimizin savaştan dönen İslam ordusuna, ‘Küçük cihat bitti şimdi büyük cihat başlıyor, büyük cihat ise nefisle cihattır’ uyarısını boşuna hatırlatmadı. Çünkü, ‘kibir’ AK Parti’nin en büyük handikabına dönüşmek üzere" diyen Selvi, "Cumhurbaşkanı, 16 Nisan referandumundan sonra, ‘metal yorgunluğu’ tespitini boşu boşuna yapmadı. İşte önce yorulanlardan başladı. AK Parti vitrinini yeniledi. Kabine değişikliğini yaptı. Şimdi sıra AK Parti teşkilatları ve yerel yönetimlerinde... Cumhurbaşkanı, AK Parti bünyesinde iç kanama belirtilerinin görüldüğü bir sırada ve tam zamanında neşter attı. Keşke Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun itibar suikastına maruz kaldığı zamanlarda da benzer müdahaleyi yapabilseydi" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı