Selvi: Davutoğlu, 'Henüz istifa kararı vermedim, karar aşamasındayım' dedi

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, grup toplantısındaki sözlerine karşılık MYK toplantısında “Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?” sorusuna “Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum" cevabını verdiğini yazdı.

Kısa süre önce YeniŞafak'tan Hürriyet'e transfer olan Abdülkadir Selvi, dünkü grup toplantısında "Gerekirse makamı elimin tersiyle iterim, sanal şarlatanların oyunlarına izin vermem" sözleriyle AKP içinde tartışma yaratan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, MYK toplantısında “Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?” sorusuna “Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum" cevabını verdiğini yazdı.

Selvi, toplantıda, "Sayın Cumhurbaşkanı’nın hukuku, benim hukukumdur" diyen Davutoğlu'nun "Onun ailesi benim ailemdir. Görevimizi şimdiye kadar yaptık, yine de yaparız. Ama Türkiye’ye ve AK Parti’ye zarar verecek bir hareketin içinde olamayız” mesajı verdiğini söyledi. Selvi, bu Perşembe, Erdoğan'la Davutoğlu'nun yapacağı görüşmenin kritik olduğunu söyledi.

AKP'de Genel başkanda olan parti teşkilatlarına ilişkin atama yetkisinin MKYK'ya devredilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair ağır ifadeler ve iddialar içeren 'Pelikan Dosyası' gündeme oturmuştu. 

Selvi'nin Hürriyet'te yayımlanan 4 Mayıs 2016 tarihli yazısının ilgili bölümü şöyle:

Dün AK Parti grubundan sonra MYK toplantısı yapıldı. MYK’da Başbakan’a, “Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?” diye soruluyor. Başbakan aynen şu karşılığı veriyor: “Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum. Bu gece Miraç Kandili, tefekkür edeceğiz. Tezekkür edeceğiz. Muhasebemizi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’nın hukuku, benim hukukumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Görevimizi şimdiye kadar yaptık, yine de yaparız. Ama Türkiye’ye ve AK Parti’ye zarar verecek bir hareketin içinde olamayız”