Selvi: Darbeyi MİT'e bir subay haber verdi

AKP hükümetine yakın gazetecilerden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde darbe girişimini MİT'e bir subayın haber verdiğini yazdı.

Haber Merkezi

AKP hükümetine yakın gazetecilerden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde darbe girişimini MİT'e bir subayın haber verdiğini yazdı. 

Selvi bugünkü yazısında, Genelkurmay'da darbeci Tümgeneral Mehmet Dişli'ye ait para dolu bir çanta ve çantanın içinde silah bulunduğunu ileri sürdü. Selvi, darbe girişimini MİT'e bir subayın haber verdiğini aktardı.

Darbeye girişimini yöneten 4 kişilik komitenin de Tümg. Mehmet Dişli (Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı), Tuğgeneral (Havacı) Kubilay Selçuk, Tuğamiral (Denizci) Ömer Faruk Harmancı, Tuğgeneral Hakan Evrim (Akıncı Ana Jet Üs Komutanı) olduğunu aktaran Abdülkadir Selvi, YAŞ Üyesi eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'le ilgili de dikkat çeken bir detaya yazısında yer verdi.

İşte Selvi'nin o satırları:

"Bu arada darbenin Cumhurbaşkanı’na haber verilip verilmediği tartışması sürerken, darbe ihbarının MİT’e nasıl iletildiği ortaya çıktı. Planlama sırasında darbecilerle birlikte hareket eden bir subay 15 Temmuz Cuma günü MİT’i arayarak, “Kara Havacılık Okulu’ndan birkaç helikopter kalkabilir, sıkıntılı bir harekât olabilir” diyor. MİT’in darbe ihbarını bildirmesi üzerine Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Kurmay Başkanı Korgeneral İhsan Uyar’dan Kara Havacılık Okulu’na giderek gözlem yapmalarını istiyor. İki generale Ankara Garnizon Komutanı Korg. Metin Gürak da katılıyor."

 

Selvi'nin yazısının tamamı buradan okunabilir.