Şekerbank'ı korku sardı: TKP'den açıklama geldi

Şekerbank'ın Genel Müdürlük binasında çalışan banka emekçilerine gönderdiği maili haberleştirmemizin ardından bankada bugün OHAL ilan edildi. Emekçilere baskıdan vazgeçmek yerine maili kimin paylaştığının peşine düşen Şekerbank yetkilileri, TKP'nin durumu protesto eden bildiri dağıtımı sonrası ise küplere bindi. Banka yöneticileri çalışanların TKP ile bağının araştırılmasını dahi istedi…

Haber Merkezi

Şekerbank, işçi düşmanlığını deşifre eden haberimiz sonrası uygulamadan vazgeçeceğine iş yerinde adeta OHAL ilan etti.

Çalışanların giriş-çıkışlarını dakika dakika kontrol altına alacağını, turnikeleri kapatacağını, işe üç kez başlangıç saati olan 09.00'dan sonra gelenlere 1 günlük izin girişi yapılacağını belirten banka, konunun haberleştirilmesinden rahatsız oldu.

İşçi düşmanı düzenleme geri çekilmezken, Banka Genel Müdürü'nün, çalışanların TKP ile bağlarının araştırılmasını istediği öğrenildi.

"BANKA ÇALIŞANLARINA YÖNELİK YAPTIRIMLAR YASA DIŞI"

Konuya ilişkin soL'a değerlendirmede bulunan hukukçu Kadir Sev, "İşçilere atılan mailde yer alan yaptırımların tamamı yasalara aykırı. 'Üç kez geç geldin, 1 günü izne yazıyorum' deme hakkı yok bankanın. Böyle bir adım yasaları çiğnemek anlamına gelir. Bunun dışında dünkü maili paylaştığı gerekçesiyle işçileri suçlamanın da bir hukuki dayanağı yok. Bu bir ticari sır değil ki, bir mail ve herkese gönderilmiş. Buradan işçilere yaptırım uygulanması mümkün değil" açıklamasında bulundu.

TKP'DEN AÇIKLAMA: KORKU GÖKDELENLERİ SARMIŞTIR

Bankada dün ve bugün yaşananlara ilişkin TKP'den açıklama geldi. "Gökdelenlerde kendinizi çok güvenli ve güçlü hissediyor olabilirsiniz ancak unutmayın ki o gökdelenler emekçilerle doludur ve son olayda görüldüğü gibi hiç de kendinizden emin değilsiniz ve korkaksınız. Emekçilerin en ufak bir adımında bile paniğe kapılmaktasınız" denilen açıklamada, "Tüm emekçileri vakit kaybetmeden partisi TKP’yle iletişime geçmeye çağırıyoruz" çağrısı yer aldı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Şekerbank yönetimi emek düşmanı uygulamalarının deşifre olmasından paniğe kapılıp hakkını arayan Şekerbank emekçisinin peşine düşerek büyük hata yapmıştır.

Bankada muhbir avına çıkan, sabah “şüpheli gördükleri” 50’ye yakın Şekerbank emekçisini binaya almayarak kapı önünde bekleten, İnsan Kaynakları’dan yapılan “bu yolla sonuç alamayız” tavsiyesiyle kapılarını açmak zorunda kalan Şekerbank yönetimini uyarıyoruz.

Banka’da TKP’li ya da TKP dostu avına çıkacağınıza, bu yanlış adımdan geri basın ve banka emekçilerinin üstüne daha fazla gitmeyin.

TKP bu vahşi uygulamaların Şekerbank’la sınırlı olmadığını, kapitalizmin ışıltılı sokaklarında nasıl bir sömürü cehenneminin yaşandığını gayet iyi bilmektedir.

Ve patronlara sesleniyoruz: TKP’liler sandığınızdan daha fazla yakınınızdadır.

Gökdelenlerde kendinizi çok güvenli ve güçlü hissediyor olabilirsiniz ancak unutmayın ki o gökdelenler emekçilerle doludur ve son olayda görüldüğü gibi hiç de kendinizden emin değilsiniz ve korkaksınız. Emekçilerin en ufak bir adımında bile paniğe kapılmaktasınız.

Korku gökdelenleri sarmıştır.

TKP olarak işçi sınıfımızın bir parçası olan plaza ve ofis emekçilerinin yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

Tüm emekçileri vakit kaybetmeden partisi TKP’yle iletişime geçmeye çağırıyoruz.