Sedat Peker'e verilen 'En hayırsever iş adamı' ödülünün sponsoru Beşiktaş Belediyesi

Sedat Peker'e verilen “En hayırsever iş adamı” ödülüne Beşiktaş Belediyesi'nin sponsor olduğu ortaya çıktı. 2K Medya'nın sahibi Kaan Şimşek, ödülden Milliyet'in haberdar olmadığı iddiasını da yalanladı.

Milliyet'in "Şehrin En İyileri Ödül Töreni" ile ilgili yaptığı açıklamada gazetenin ödül töreniyle "ilgisinin bulunmadığı" öne sürülmüştü. Ödül töreninde Sedat Peker'e "En hayırsever iş adamı" ödülü verilmişti.

2K Medya'nın sahibi Kaan Şimşek, Instagram hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

MİLLİYET'İN AÇIKLAMASINA YALANLAMA

Odatv'nin haberine göre Kaan Şimşek açıklamasında, “Şehrin En Tırsakları! Yaklaşık 8 aydır Milliyet Gazetesi ‘Şehrin En İyileri’ magazin ekinin Genel Yayın Yönetmenliğini yapmaktayım. Sahibi olduğum 2K Media şirketi bu ekin tüm haber ve reklam muhatabıdır. Önceki gece Milliyet Şehrin En İyileri ekinin ödül töreni düzenlendi. Haliyle adının önünde Milliyet olan bir ek üzümlü kek değil 'Ek'dir! ve Milliyet'indir. A be ahmaklar! Bizim haberimiz yoktur ne demek? Reklam grup başkanının aldığı ödülde ne yazıyor? bir baksanıza... Bu telaş niye? Adınızın 450 seçkin isimle sizin toplayamayacağınız bu kadar önemli konukla yan yana gelmesi mi korkuttu? Korkmayın! Ben sizi korurum... Ekte Çıkan Gazetelerden Künyeden de mi Haberiniz Yok Hala!” ifadelerini kullanarak Milliyet’i yalanladı ve gazetede yayınlanmış gazete haberlerini ve ilanları paylaştı.

İNTERNET SİTESİNDEN SİLMİŞLER

Milliyet yönetiminin şehrin en iyileri organizasyonlarıyla ilgili daha önce milliyet.com.tr'de yayınlanan içerikleri sildiği ortaya çıktı. Ancak Google arama motorunda konu aratıldığında hala içeriklerin ön izlemeleri gözüküyor. Ancak habere tıklayınca içeriklere ulaşılamıyor. 

Organizasyondan daha 2 gün önce Milliyet'te organizasyonun tam sayfa ilanı ve duyurusu yer almıştı. Üstelik duyurunun bulunduğu sayfada Milliyet’in ve 2K Medya'nın künyeleri de yer alıyor.

4.2 milyon okurun oy kullanıldığı ve tüm adayların halk oylarıyla seçildiği bir organizasyonda Milliyet’in bu organizasyonun arkasında durmak yerine neden böyle bir yol izlediği merak konusu oldu.

SPONSOR BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ

CHP'li Özgür Özel Sedat Peker'e gecede ödül verilmesini eleştirmişti.

Ancak gecenin sponsorunun CHP'li Beşiktaş Belediyesi olduğu ortaya çıktı. Beşiktaş Belediyesi geceye ait tüm bilboard reklam maliyetlerini de karşılamış.