Sayıştay: YÖK, bazı avukatlara kazanç kapısı olmuş!

Yükseköğretim Kurulu da (YÖK) Sayıştay denetiminden sınıfta kaldı. Sayıştay raporunda, YÖK’ün kaybettiği davalar nedeniyle çok sayıda vekalet ücreti ödenmesine dikkat çekilerek, bu davaların belirli avukatlar tarafından açıldığı, bu kişilere bir nevi kazanç yolu sağlandığı tespiti yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu  da (YÖK) Sayıştay denetiminden sınıfta kaldı.

Sayıştay, yurt dışında okuyan binlerce öğrencinin YÖK kapısında beklediği “denklik işlemleri” için kurumun kaybettiği davalar nedeniyle kamu zararı yarattığını tespit etti.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre YÖK’ün kaybettiği davalar nedeniyle çok sayıda vekalet ücreti ödenmesine dikkat çeken Sayıştay, bu davaların belirli avukatlar tarafından açıldığını belirterek “bu kişilere bir nevi kazanç yolu sağlandığı” tespitini yaptı.

Kaybedilen davalarla ilgili vekalet ücretlerine ek olarak kurum aleyhine tazminat davalarının da açıldığını belirleyen Sayıştay, “Davaların kaybedilmesi durumunda gelecek günlerde tazminat davalarına ilişkin ödemelerin olması da kaçınılmaz olacaktır” diyerek kamu zararının büyüyeceğine işaret etti.

Sayıştay raporda, denklik biriminin başvuruların sonuçlandırılma sürecini hızlandırmasını isterken, YÖK’ün ivedilikle dava yolunu önleyecek şekilde mevzuatı ve kararları yeniden düzenlemesi gerektiği uyarısında bulundu.