Savunma Bakanlığı'nın ilk sivil müsteşarına 'orgeneral' unvanı verildi!

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında Resmi Gazete’de önceki gün yayımlanan kanun hükmünde kararnameler çok sayıda kritik düzenleme içeriyor. Bunlardan biri de Milli Savunma Bakanlığı teşkilatındaki sivil kadroların TSK’deki rütbe karşılıklarına dair... Milli Savunma Bakanlığı’nın ilk sivil müsteşarı olan eski Düzce Valisi Ali Fidan’a “orgeneral” rütbe karşılığı verildi.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında Resmi Gazete’de önceki gün yayımlanan 672, 673 ve 674’üncü kanun hükmünde kararnameler (KHK) çok sayıda kritik düzenleme içeriyor. Bunlardan biri de Milli Savunma Bakanlığı teşkilatındaki sivil kadroların TSK’deki rütbe karşılıklarına dair... 

Milli Savunma Bakanlığı'ndaki rütbe karşılıkları müsteşar için "orgeneral"; Milli Savunma Üniversitesi rektörü için "korgeneral"; müsteşar yardımcıları, teftiş kurulu başkanı ve genel müdürler için "tümgeneral"; genel müdür yardımcıları ve müstakil daire başkanları için "tuğgeneral"; daire başkanları için "albay" olarak belirlendi.

Habertürk'ün haberine göre, askeri protokol münasebetlerinin düzenlenmesinde rütbe karşılığı esas olacak. Sivil yöneticiler, rütbe karşılıkları doğrultusunda lojman ve sosyal tesislerden de yararlanacak. Geçen hafta yapılan atama ile Milli Savunma Bakanlığı’nın ilk sivil müsteşarı olan eski Düzce Valisi Ali Fidan’a “orgeneral” rütbe karşılığı verildi.

DÜZCE VALİLİĞİ'NDEN MSB'YE

1970 Bolu Gerede doğumlu Fidan, İÜ Kamu Yönetimi mezunu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Fidan, İller İdaresi’nde genel müdürlüğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptı. Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinden sonra 2015’te getirildiği Düzce Valiliği’nden MSB Müsteşarlığı’na atandı.