Savcıdan trajikomik iddianame: Erdoğan'ın kendi sözünü Cumhurbaşkanına hakaret saydı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, geçen yıl iç güvenlik yasa tasarısını protesto eden gruba, "Erdoğan'ın Gezi Parkı olayları sırasında söylediği 'Milyonları evde zor tutuyoruz' sözünü, sanki usulsüz bir şekilde elde edilen milyonlarca para evde ayakkabı kutularında saklanıyormuş gibi bir algı oluşturarak kullanıp Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri" iddiasıyla dava açtı…

Ahmet Çınar

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, geçen yıl iç güvenlik yasa tasarısını protesto eden gruba, "Erdoğan'ın Gezi Parkı olayları sırasında 'Milyonları evde zor tutuyoruz' sözünü, sanki usulsüz bir şekilde elde edilen milyonlarca lira parayı evde ayakkabı kutularında saklıyorlarmış gibi bir algı oluşturarak kullanıp Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri" iddiasıyla dava açtı. 7 kişi 17 Haziran Cuma günü hakim karşısına çıkacak. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, geçen yıl, 21 Şubat 2015 günü kamuoyunda "İç Güvenlik Yasa Tasarısı" olarak bilinen tasarıyı protesto edenlerden 7 kişiye ilginç bir gerekçeyle dava açtı.

Taksim Tünel'de buluşup Galatasaray Meydanı'na ulaşan ve burada o sıralarda Meclis'te görüşülen "İç Güvenlik Yasa Tasarısı"nı protesto eden kalabalık grubun içindeki Tiyatro Sanatçısı ve soL yazarı Orhan Aydın, ÖDP genel Başkanı Alper Taş, YARSAV Kurucusu Ömer Faruk Eminağaoğlu, Can Atalay, Emre Öztürk, Şamil Altan, Mücella Yapıcı hakkında dava açıldı.

Davanın gerekçesinde şu ifadeler dikkat çekti: "Gezi Parkı eylemleri olarak bilinen eylemler sırasında Erdoğan'ın kendi seçmen kitlesini meydanlara sürmemek için 'Milyonları evde zor tutuyoruz' ibaresini, sanki usulsüz bir şekilde milyonlarca para elde edilip evde ayakkabı kutularında saklanıyormuş gibi algı oluşturmak için 'Milyonları evde zor tutuyoruz dedik inanmadınız' şeklinde afiş asmak suretiyle Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiği anlaşılmıştır."  

İddianamede adı geçen 7 kişi 17 Haziran Cuma günü 9.30'da İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.